Aanpak

Kindertraining

Kinderen leren voor verschillende schoolvakken bewust gebruik te maken van hun hersenen. Taal bijvoorbeeld, leer je op andere wijze dan wiskunde. In de training is er aandacht voor de samenhang tussen succesvol leren en de hersenen.

Breiniq hanteert daarbij de nieuwste inzichten in het trainen van de hersenen voor leerprocessen. Met de methode Breiniq leren kinderen zelf hoe zij het beste informatie kunnen verwerken.

 

De kindertraining bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 ½ uur.

 

Inhoud training

  • Kinderen leren hoofd- en bijzaken te onderscheiden met de techniek Mindmapping.
  • Kinderen leren hoe zij de lesstof die zij moeten leren het beste kunnen inplannen.
  • Met speelse oefeningen krijgen kinderen inzicht in het belang van herhalen.
  • Door speciale bewegingen houd je je hersenen wakker en werken je beide hersenhelften goed met elkaar samen. In deze training doe je hiervoor speciale bewegingsoefeningen.
  • Ook komt aan bod hoe je snel en efficiënt kunt lezen. 

 

Ouderbijeenkomst

Tijdens de ouderbijeenkomst worden de ouders geïnformeerd over het belang van ouderparticipatie voor het schoolsucces van hun kind. Het kind heeft dagen waarin alles vanzelf lijkt te gaan en dagen waarin niets lijkt te lukken. Op de ouderbijeenkomst leert u vroegtijdig de signalen te herkennen van de momenten waarop uw kind uw begeleiding extra nodig heeft. U krijgt bovendien handreikingen hoe u uw kind kunt motiveren, stimuleren en inspireren.

De ouderbijeenkomst duurt ca. 1 uur.

 

Leerpaspoort

Hoe leert een jongen, hoe leert een meisje? Is het kind auditief of visueel ingesteld? Elk kind verwerkt informatie op zijn eigen wijze. Door hierin zelf inzicht te krijgen, leert het kind de lesstof op een slimme en efficiënte manier. Breiniq brengt de leerstijl van elk individueel kind in kaart in een leerpaspoort.