Voor ouders

Uw schoolgaande kind is toe aan de volgende fase: de middelbare school. Voor veel kinderen een grote stap.

Aan het begin van zijn middelbare schoolloopbaan ondervindt uw kind dan ook veel steun van uw begeleiding. Brugklasleerlingen zijn vaak op zoek naar een slimme en efficiƫnte manier van leren die bij hen past. Ieder succes stimuleert om zich de lesstof eigen te maken. Uitblijven van succes daarentegen kan uitermate demotiverend werken. De methode Breiniq leert uw kind hoe het zo slim mogelijk zijn hersenen kan gebruiken bij het leren.

 

Natuurlijke nieuwsgierigheid prikkelen

Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid die hen aanspoort om hun wereld te ontdekken. Deze aard helpt hen om hun talenten te ontwikkelen. Ouders en school spelen daarin eveneens een cruciale rol. Voor een succesvolle schoolloopbaan is een optimale samenwerking tussen de school, uw kind en uzelf van groot belang. Ieder heeft daarin zijn eigen rol. Verstoringen in de samenwerking tussen de verschillende spelers hebben een negatief effect op de groeimogelijkheden van het kind.

Prof. dr. Jelle Jolles schrijft daar in zijn boek Ellis en het verbreinen het volgende over: "Een stimulerende omgeving is de sleutel om het talent van kinderen optimaal te ontwikkelen." Lees verder