Voor kinderen

Stomme vragen?

Gebruik jij je hersens bij het leren? Ja,natuurlijk, wat een vraag!

Krijg jij lessen in leren? Nee, natuurlijk niet, wat een vraag!

Zijn dat wel zulke stomme vragen? Als je van de basisschool komt heb je leren lezen, schrijven, rekenen en nog veel meer. Maar hoe je het beste kunt leren, dat is voor veel kinderen onbekend…

In groep 8 ben je nog de oudste van de basisschool. Misschien kijken kinderen van groep 1 tot groep 7 wel naar je op. In de brugklas ben je weer de jongste. Veel op de middelbare school is nieuw voor je. Zoveel nieuwe kinderen, zoveel lesvakken, zo’n groot schoolgebouw! Misschien kijk je er naar uit, misschien zie je ertegen op. Hoe dan ook voor heel veel kinderen is de overgang van basisschool naar middelbare school groot. Hoe spannend en hoe leuk het tegelijkertijd ook kan zijn.

 

Voorbereiding op de middelbare school

Je kunt je op allerlei manieren voorbereiden op de middelbare school. Je gaat vooraf al een keer kijken, misschien een proefles volgen. Je kunt van oudere kinderen horen hoe zij hun brugklasjaar vonden.

En je kunt gaan jongleren.

Jongleren?! Ja, want jongleren is een van de oefeningen die je bij Breiniq gaat doen.

Misschien weet je al dat hersenen bestaan uit een linker– en een rechterhelft. Als die twee helften beter samenwerken met elkaar, kun jij beter leren. Met jongleren bijvoorbeeld, train je die twee hersenhelften om met elkaar samen te werken. Dat leer je in de 3 trainingsbijeenkomsten van Breiniq. Maar ook hoe je bijvoorbeeld het beste een samenvatting kunt maken voor een proefwerk.

 

Meer weten over de training? Lees verder

Enne je weet het hè…stomme vragen bestaan niet!